Ontslag en nazorg

Als uw opname afgelopen is, dan gaat u ‘met ontslag’. Uw arts bespreekt met u wanneer u met ontslag mag. Dit betekent dat u niet langer in het ziekenhuis blijft. Meestal heeft u na uw ontslag nog zorg nodig. U moet bijvoorbeeld medicijnen innemen. Of u gaat naar een verpleeghuis, omdat u extra zorg nodig heeft.

Thuiszorg of verblijf in een verpleeg- of verzorgingshuis

Het kan zijn dat u na uw opname thuiszorg nodig heeft. Of dat u naar een verpleeg- of verzorgingshuis moet. De transferverpleegkundige bespreekt met u de aanvraag voor nazorg en de mogelijkheden van zorg na uw verblijf in het ziekenhuis. Lees hier wat het Transferpunt voor u kunt doen.

Medicijnen

Als u na uw ontslag medicijnen nodig heeft, dan krijgt u een recept mee. De medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek of worden door de apotheek bij u aan bed bezorgd. U krijgt uitleg over de medicijnen en over de manier waarop u ze moet gebruiken.

Krukken, rolstoel en andere hulpmiddelen

Als u na uw ontslag hulpmiddelen nodig heeft, zoals krukken of een rolstoel, dan zorgt uw intakeverpleegkundige dat u deze kunt huren of kopen in het ziekenhuis. Meer informatie kunt u vragen bij uw verpleegkundigen.

Medische klachten na de behandeling

Krijgt u na uw ontslag klachten naar aanleiding van de behandeling? Bel dan naar de afdeling waar u opgenomen bent geweest. Kunt u de afdeling niet bereiken? Dan neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp.

Vervoer

Het is prettig als een familielid of bekende u ophaalt uit het ziekenhuis. Kunt u niet worden opgehaald? Dan kunt u taxivervoer aanvragen bij de receptie, in de centrale hal op de begane grond. Houdt u er rekening mee dat u direct moet betalen. Of u de kosten bij uw zorgverzekeraar kunt declareren, hangt af van uw zorgverzekering.

Patiëntervaringsonderzoek

Wij werken voortdurend aan het verbeteren van onze zorg. Daarom horen wij graag van patiënten hoe zij hun zorg en behandeling in het ziekenhuis ervaren. U kunt aan het eind van uw verblijf gevraagd worden aan de hand van een online vragenlijst uw ervaringen te delen. U krijgt hiervoor van ons een tablet. De vragen gaan bijvoorbeeld over de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het team,  telefonische bereikbaarheid maar ook over de hygiëne op de afdeling. Uw antwoorden zijn volledig anoniem. Wij stellen het zeer op prijs wanneer u meewerkt aan dit onderzoek. Lees meer over het patiëntervaringsonderzoek. 

Aafje Revalidatie Franciscus

Heeft u na uw ziekenhuisopname nog intensieve revalidatie of behandeling nodig? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een verblijf bij Aafje Revalidatie Franciscus, gevestigd in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Aafje Revalidatie Franciscus is er voor mensen die na een operatie of opname in het ziekenhuis geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben, maar bij wie er nog wel behoefte is aan enige vorm van ondersteuning bij de persoonlijke verzorging in combinatie met revalidatie en/of herstel.

De kosten voor het verblijf bij Aafje Revalidatie Franciscus zijn voor uw zorgverzekeraar als u wordt doorverwezen door uw behandelend arts. 

Voor meer informatie neemt u contact op via telefoonnummer
010 – 422 4040 of u kijkt op www.aafje.nl. 

 

Aafje revalidatie Franciscus

bron: Aafje Revalidatie Franciscus