Voor uw opname
Zodra bekend is dat u opgenomen moet worden in ons ziekenhuis, plannen we een afspraak voor u in. U krijgt op tijd een bevestiging per brief of e-mail van ons met daarin de opnamedatum, de afdeling waar u zich moet melden en de tijd waarop u zich moet melden.
Tijdstip
Wordt u geopereerd? Dan krijgt u 1 dag vóór de operatie van de afdeling waar u wordt opgenomen te horen hoe laat u in het ziekenhuis wordt verwacht voor de opname.
Kunt u niet komen?
Kunt u niet komen op de geplande dag en tijd? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan ons. We maken dan met u een nieuwe afspraak.
Het komt helaas soms voor dat uw opname niet door kan gaan door iets wat in het ziekenhuis gebeurt. Bijvoorbeeld als we een andere patiënt met spoed moeten helpen. Wij plannen dan zo snel mogelijk met u een nieuw moment in voor opname.
Pre-operatieve screening
Als u geopereerd wordt, krijgt u vóór uw opname eerst nog een afspraak bij de Pre-operatieve screening. Deze afspraak vindt dus op een andere dag plaats dan uw opname. Op de Pre-operatieve screening krijgt u een gesprek met de apothekersassistente, intakeverpleegkundige en de anesthesiemedewerker/anesthesioloog. Houdt u er rekening mee dat het gesprek op de Pre-operatieve screening ongeveer 1,5 uur duurt.
1. Gesprek met de apothekersassistente
De apothekersassistente neemt met u door welke medicijnen u gebruikt. Neem daarom altijd de medicijnen die u gebruikt in de verpakking mee of vraag een medicatieoverzicht bij uw apotheek en neem deze mee.
2. Gesprek met de intakeverpleegkundige
De intakeverpleegkundige geeft informatie over de opname in het ziekenhuis, hoe u zich hierop kunt voorbereiden en wat u de dagen erna kunt verwachten. Ook uw thuissituatie wordt besproken zodat we goed kunnen kijken wat u na de operatie nodig heeft, bijvoorbeeld extra hulp in huis door thuiszorg.
3. Gesprek met de anesthesioloog/anesthesiemedewerker
De anesthesioloog en anesthesiemedewerker onderzoeken of uw lichamelijke conditie goed genoeg is om een operatie te ondergaan. Zij stellen u vragen over uw gezondheid en bespreken welke vorm van anesthesie, de verdoving die u krijgt, geschikt is voor u. Soms is bloedonderzoek nodig en wordt een ECG (hartfilm) gemaakt. Tot slot wordt besproken welke voorbereidingen u zelf nog moet treffen, bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met bepaalde medicijnen.