Gebroken pols bij een volwassene
Als u een gebroken pols heeft, wordt dit meestal behandeld met een gipsspalk. Als de botstukken niet of nauwelijks zijn verplaatst, dan legt de verpleegkundige van de Spoedeisende Hulp een gipsspalk aan. Als de botstukken wel zijn verplaatst, dan kan het bot worden teruggeplaatst (repositie). Dit gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving: in het gebied van de breuk wordt verdovingsvloeistof gespoten. Deze verdoving werkt ongeveer 1 uur.
Na het zetten van het bot wordt een gipsspalk aangelegd, dit kan in sommige gevallen ook een bovenarmgips zijn. Hierna wordt een röntgenfoto gemaakt, om te controleren of de juiste stand in het gips is bereikt. Als de traumachirurg niet tevreden is over de stand, gaat de chirurg met u in gesprek over een mogelijke operatie. Dit gesprekt vindt in de week na het trauma plaats op de polikliniek.
Digitale begeleiding bij herstel na een polsbreuk
In sommige gevallen volgen we het herstel na een polsbreuk door u thuis verschillende metingen te laten doen met een Thuismeten app. Het doel van thuismeten is om het verloop van uw herstel goed te kunnen volgen en de zorg hierop aan te passen. Zo kijken we samen met u of de breuk goed herstelt, wat uw fysieke mogelijkheden zijn en in hoeverre u daar hinder van heeft in uw dagelijks leven.
Meer informatie vindt u in de folder, die u via deze pagina kunt downloaden.