Onze projecten

Het Buddyhuis_Franciscus Foundation (website)

Het Buddyhuis: samen sterker tegen kanker

Het Buddyhuis is tot stand gekomen dankzij de steun van de Franciscus Foundation en Stichting Roparun. Dankzij de gulle giften van donateurs, waaronder oud-burgemeester van Schiedam Cor Lamers, oud-voorzitter Raad van Bestuur Franciscus Marjolein Tasche en Stichting Roparun, kunnen wij borstkankerpatiënten en hun naasten een plek bieden waar zij steun, verbinding en ontspanning vinden. Dit project onderstreept de belangrijke rol die de Franciscus Foundation speelt in het verbeteren van de zorgervaring.


Als je hoort dat je (borst)kanker hebt, staat je wereld op zijn kop. Hoe verwerk je de diagnose? Wat staat je te wachten? Hoe ga je om met de gevolgen van de behandeling? Contact met een ervaringsdeskundige of lotgenoot kan dan van onschatbare waarde zijn.

Het Buddyhuis biedt eerlijke en persoonlijke steun die patiënten na de diagnose zo hard nodig hebben. Waar artsen en verpleegkundigen verplicht zijn alle risico's te bespreken, kan dit soms zwaar aanvoelen. Het Buddyhuis draait juist om positiviteit. Vrouwen en mannen die (borst)kanker hebben gehad of aan het begin van hun behandeling staan, steken elkaar een hart onder de riem. Niemand begrijpt een patiënt beter dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Een buddy biedt op allerlei manieren steun, zowel sociaal als emotioneel.

Het Buddyhuis geeft mensen met borstkanker (en in de toekomst ook andere kankersoorten) een plek om hun verhaal te delen, te leren van de ervaringen van lotgenoten of gewoon een kopje koffie te drinken. In de onzekere tijd na de diagnose, tijdens het behandeltraject en daarna biedt de ervaring van anderen houvast.

Om dit mooie project te realiseren, hebben wij uw hulp nodig. Elke bijdrage telt, groot of klein. Help mee en steun het Buddyhuis, zodat wij deze waardevolle steun kunnen blijven bieden aan iedereen die het nodig heeft.

13.548,10
opgehaald
Kookworkshop_kankerpatienten_2024

Help kankerpatiënten weer te laten genieten van eten

Steun jij ons om dit belangrijke project mogelijk te maken? In Nederland krijgt 1 op de 2 Nederlanders op enige moment in zijn of haar leven de diagnose kanker krijgt. Dit heeft vaak een enorme impact op de patiënt zijn of haar leven. Door verschillende behandelingen tegen kanker, krijgt een patiënt te maken met uiteenlopende bijwerkingen. 1 van deze bijwerkingen is een verandering van het reuk- en smaakvermogen. Geur zorgt voor 70% van de smaakbeleving. Wanneer bij patiënt het reukvermogen verandert, kan de voorkeur voor bepaald eten veranderen. Ook weet een patiënt, door het niet ruiken en proeven, soms niet of het eten is aangebrand of bedorven is. Daarnaast kan het favoriete gerecht van de patiënt niet meer smaken. Hierdoor heeft een patiënt minder behoefte om te eten.

Patiënten weten dat ze in deze fase voeding extra hard nodig hebben. Maar zonder reuk- of smaakvermogen gaat eten niet meer vanzelf. Sommigen moeten zichzelf zelfs dwingen om te eten. Daarom is het belangrijk dat patiënten leren om op een andere manier met voeding om te gaan. Maar hoe? Franciscus organiseert daarom kookworkshops, onder begeleiding van een professionele kok. Tijdens de kookworkshops wisselen patiënten ervaringen uit met lotgenoten en tegelijkertijd zien ze hoe ze zelf een smaakvolle en gezonde maaltijd kunnen klaarmaken. Welke smaakcombinaties, texturen of kruiden kun je het beste gebruiken? En wat kun je allemaal zélf doen? Tijdens deze workshop leren ze om te gaan met de belemmeringen die ze ervaren. En krijgen ze handvatten om weer het plezier in eten terug te krijgen. Dit heeft een positief effect op het herstel en de behandeling tegen kanker. 

Om de kookworkshops voor alle patiënten gratis te kunnen aanbieden, hebben wij jouw hulp nodig. Wil jij helpen dit doel te bereiken?

6.897,00
opgehaald
Leefstijlbegeleiding bij borstkanker

Leefstijltraject op maat voor patiënten met borstkanker

Franciscus Foundation heeft in samenwerking met het Nationaal Fonds Tegen Kanker een bijdrage van maar liefst € 30.000,- geschonken aan de BREHAB studie. In de BREHAB studie wordt het effect van individuele leefstijlbegeleiding bij vrouwen met borstkanker onderzocht in Franciscus. De cheque werd overhandigd aan arts-onderzoeker Sophie Wooldrik en chirurg Taco Klem, allebei werkzaam in Franciscus. 

30.500,00
opgehaald
hospitalheroapp_ziekenhuis

Voorbereiding, begeleiding en afleiding voor kinderen

Hospital Hero maakt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend. De app bereidt kinderen en hun ouders voor en biedt afleiding tijdens het bezoek. Het doel van de Hospital Hero app is om spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, waardoor een bezoek fijner en efficiënter verloopt. Kinderen beginnen thuis al te spelen met de app.

Ze kiezen bijvoorbeeld een dierenvriendje die mee gaat op avontuur door het ziekenhuis. De app geeft vervolgens uitleg over alle te doorlopen stappen van het ziekenhuisbezoek. Door het onbekende spelenderwijs bekent te maken voor het kind en ouder, kan iedereen zich beter voorbereiden op het ziekenhuisbezoek. 

Helpt u mee dit belangrijke project te realiseren? 

21.575,00
opgehaald
Eindejaarscampagne 2023 - project

Franciscus Foundation wenst u fijne feestdagen en een gezond 2024

Wat een jaar vol bijzondere projecten. Allemaal mogelijk gemaakt door de geweldige steun van onze donateurs. Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een gezond 2024! Draagt u ons ziekenhuis ook een warm hart toe? Met een kleine bijdrage maakt u al een groot verschil! Word Vriend❤️

30,00
opgehaald
BeleefTV

Activeer en stimuleer ouderen met De BeleefTV

Het gebrek aan activiteiten en prikkels heeft een negatief effect op de algemene gezondheid. De BeleefTV is een grote, interactieve, mobiele activiteitentafel en een waardevolle dagbesteding voor de oudere, kwetsbare patiënten. De BeleefTV heeft een ruim en afwisselend aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een ‘jukebox’ met muziek, beelden uit de jeugd van de bewoners of een spreekwoordenspel. Daarnaast zorgt De BeleefTV voor vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid tussen patiënten en hun naasten. 

Helpt u mee om dit belangrijke project te realiseren? 

External video URL

 

21.777,00
opgehaald
Project Neonatologie.

Voorlichtingsvideo's speciaal voor naasten van een te vroeg geboren baby

Dankzij de donatie van Thomas de With gaat een langgekoesterde wens van de afdeling Neonatologie in vervulling: 4 voorlichtingsvideo’s speciaal voor de familie en naasten van ouders met een te vroeg geboren baby. De voorlichtingsvideo’s zijn dan ook speciaal bedoeld voor familie en naasten. In korte filmpjes wordt uitleg gegeven over de couveuse, wat een te vroeg geboren kindje met zich meebrengt, en tips hoe praktische hulp te bieden aan ouders tijdens de ziekenhuisperiode en als het gezin thuis is. Er worden ansichtkaarten gemaakt met daarop de videolinks. Ouders kunnen deze kaartjes uitdelen. Benieuwd hoe de video's zijn geworden? Bekijk ze hier

Wij hopen dat zij hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen

4.141,00
opgehaald
Project voetmassages

Voetmassages voor patiënten met kanker

De Franciscus Foundation biedt graag onze patiënten met kanker een zachte voetmassage aan. Vaak wordt de patiënt zijn of haar lichaam alleen nog maar aangeraakt voor medische behandelingen. Dit en alles rondom de ziekte levert vaak veel stress en spanning op. Een voetmassage zorgt voor ontspanning, maar ook voor pijnverlichting en afname van eventuele aanwezige onrust. Vaak hebben patiënten door de massage vaak minder last van bijwerkingen van bijvoorbeeld de chemotherapie. Dankzij de massage voelen zij zich weer fijner in hun eigen lijf. 

De voetmassages bieden wij een aantal keer per jaar aan. 

5.300,00
opgehaald
Beweegboxen_Paramedische dienst

Dankzij beweegbox sneller herstellen

Bewegen tijdens een ziekenhuisopname zorgt vaak voor een sneller herstel. Daarom stimuleren wij alle patiënten om tijdens hun opname in beweging te komen. De vrijwilligers spelen hierin een grote rol. Als hulpmiddel voor hen willen wij een speciale beweegbox samenstellen. De boxen worden gevuld met materiaal en middelen om patiënten te motiveren meer te bewegen. Doneer nu en draag bij aan een sneller herstel van onze patiënten.

1.620,00
opgehaald
Beweegapparaat Interne voor kwetsbare patient

Zing, beweeg en maak plezier met het beweegapparaat ‘Moofie’

In de huiskamer op de afdeling Interne Geneeskunde van Franciscus Vlietland worden veel activiteiten voor patiënten georganiseerd. Ook activiteiten om het bewegen te stimuleren. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bewegen tijdens een ziekenhuisopname, het herstel van een patiënt ten goede komt. Daarom maakt deze afdeling dankzij jullie donaties nu gebruik van het beweegapparaat ‘Moofie’. Met de beweegstokken wordt het bewegen voor ouderen een stuk leuker! Zing mee met de liedjes van vroeger, beweeg vanuit de stoel en maak plezier met elkaar.

1.575,00
opgehaald
Qwiek.up afleiding kind

Help stress en angst bij kinderen te verminderen met een Qwiek.up

Namens de Kinderafdeling, Spoedeisende Hulp en KNO van Franciscus vragen wij uw aandacht voor een mooie project voor de kindjes in ons ziekenhuis, namelijk de Qwiek.up.

10.000,00
opgehaald
Project Dagbehandeling fotomuur

Mooier uitzicht op de afdeling Dagbehandeling!

Een ziekenhuisopname is vaak ingrijpend en spannend. Een fijne omgeving zorgt ervoor dat iemand zich prettiger voelt. Daarom is op de buitenmuur bij de Dagbehandeling in Franciscus Gasthuis een mooie fotoplaat op een grijze muur bevestigd. Vanaf nu kijken de patiënten vanuit hun kamer op de prachtige skyline van Rotterdam. Wij zijn blij met het mooie resultaat.

3.171,00
opgehaald
Project Tillift

Een tillift voor het Oncologiecentrum

Door een bijzonder mooie gift van Team Westland heeft het Oncologiecentrum een tillift aan kunnen schaffen. De tillift wordt ingezet om de patiënt in en uit bed te helpen die dit zelf niet meer kan. Ook heeft de tillift een weegfunctie. De tillift wordt als erg fijn ervaren voor zowel de patiënt als de verpleegkundige.

11.000,00
opgehaald
Project Fietslabyrinth

Virtuele fietstochten door Nederland voor onze patiënten

Binnen al fietsend de hele wereld aan je voorbij zien trekken. Dat is het mooie van de fietslabyrinten. Mede dankzij de Franciscus Foundation beschikt het ziekenhuis over 3 van deze bewegingssystemen. Beweging is goed voor lichaam en geest. Daarom staan er fietslabyrinten op de afdelingen Geriatrie, Neurologie en het Oncologiecentrum van Franciscus. Het is een systeem waarmee virtuele fietstochten gemaakt kunnen worden door bekende en onbekende wijken, steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer/bewegingsapparaat.

Met de fietslabyrinth moedigen wij onze patiënten aan om aan hun conditie te werken en dit op peil te houden. Ook patiënten in een (rol)stoel kunnen virtueel een fietstocht maken door Nederland. Dit zorgt voor een sneller herstel. 

De fietslabyrinth in het Oncologiecentrum is geschonken door de 'Bloodbrothers', de broers Arno en Eelco Kruijt. 

30.000,00
opgehaald
Project Warmtedekens

Warmtedekens voor patiënten met kanker

Patiënten die behandeld worden in het Franciscus Oncologiecentrum kunnen zichzelf soms moeilijk warm houden. Een fijne opgewarmde deken biedt comfort tijdens vervelende momenten. Met uw steun heeft de Franciscus Foundation een warmtekast aangeschaft waar tientallen dekens in verwarmt worden. Bedankt! 

4.635,00
opgehaald
Project vr-bri

Dankzij de VR-bril vergeten onze kleine patiënten even dat ze ziek zijn

Met Virtual Reality ervaren zieke kinderen voor even een totaal andere omgeving. Ontspannings- oefeningen, spelletjes en video’s zorgen ervoor dat onze patiëntjes vergeten ziek te zijn en niet langer in een ziekenhuisbed liggen. De Virtual Reality bril helpt stress te verminderen en zorgt voor genoeg afleiding tijdens vervelende ingrepen. 

11.736,00
opgehaald
Projecten hoofhuidkoelers

Hoofdhuidkoeling om haaruitval te voorkomen

Veel soorten chemotherapie zorgen voor volledige haaruitval. Door patiënten wordt dat als heel vervelend ervaren. Hoofdhuidkoeling maakt de kans op haaruitval kleiner. Patiënten die met chemotherapie behandeld worden, krijgen voor, tijdens en na de behandeling een koude kap op hun hoofd (hoofdhuidkoeler). Door de hoofdhuid te koelen, worden de cellen die haren produceren beschermd tegen schadelijke stoffen in de chemotherapie.

 Het doet geen pijn, de hoofdhuidkoeler voelt eigenlijk als een koude badmuts. Ik ben nog geen haar verloren en dat vind ik heel erg fijn.

 

38.059,00
opgehaald
Project co-sleeper

Direct contact door co-sleeper

Op de afdeling Verloskunde zijn co-sleepers aangeschaft. Een co-sleeper is een wieg dat aan het bed vastgezet kan worden. Hierdoor hebben de kersverse moeders direct contact met hun pasgeboren kindje. Voor moeders die een keizersnede hebben gehad is dit heel fijn. Zij kunnen vaak nog niet zelfstandig hun kindje oppakken. Dankzij de co-sleeper is direct contact nu wel mogelijk. Dit komt de binding tussen moeder en kind ten goede. 

8.214,00
opgehaald
Project Opnamelounge

Een huiselijke en comfortabele opnamelounge bij Chirurgie

In de Opnamelounge kunnen patiënten samen met hun naasten in een comfortabele opnamekamer verblijven tot zij worden opgeroepen voor de operatie. Om deze ruimte aangenamer te maken hebben wij de kamer ingericht met een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en (wand)decoratie. De wachtkamer zorgt voor een huiselijke sfeer waardoor de patiënten rustig en ontspannen kunnen wachten, voor en na het opname gesprek. Pas vlak voor de operatie nemen de patiënten daadwerkelijk plaats op een bed en wordt de patiënt naar de operatiekamer gebracht.

24.620,00
opgehaald
Project huiskamer Interne Geneeskunde

Een sfeervolle huiskamer voor de kwetsbare oudere patiënt

Op de afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie in Franciscus Vlietland is een huiskamer gecreëerd voor de kwetsbare oudere patiënt. Deze patiëntengroep wordt steeds groter door de vergrijzing. Door deze huiskamer wordt er extra zorg aan de kwetsbare oudere patiënt geboden. Deze patiënten liggen soms langdurig op de afdeling, wachtend op nazorg. De patiënt is klaar met de behandeling, maar heeft geen activiteit op de afdeling. Met als gevolg, dat er functieverlies optreed.

In de huiskamer worden patiënten geactiveerd en gemobiliseerd, waardoor er minder functieverlies optreedt. Op de afdeling Interne Geneeskunde kan het vaak hectisch zijn, wat weer onrust veroorzaakt onder de kwetsbare oudere patiënt. Wanneer deze patiënten in de huiskamer verblijven, ervaren zij deze hectiek niet. Zij hebben een dagprogramma, structuur en afleiding.

In de huiskamer is ruimte, om de familie bij de zorg te betrekken. Zij kunnen in de huiskamer hun naaste ondersteunen. Dit gaat makkelijker dan op een patiëntenkamer. 

29.533,00
opgehaald
Project lichtpanelen Willemsplein

Zonnige panelen Willemsplein

Op onze locatie Franciscus Willemsplein zijn enkele ruimten zonder direct daglicht. Daarom worden hier LED panelen geplaatst zodat er een zonnige 'buitenbeleving 'ontstaat. Patiënten, bezoekers (begeleiders), medewerkers en artsen krijgen door deze panelen een ontspannen gevoel. Ook draagt het bij aan een positieve beleving bij onze patiënten en collega’s. 

6.443,00
opgehaald
Project kunst Scopie

Kunstwerken voor Scopiecentrum

Het Scopiecentrum in Franciscus Vlietland is mooi aangekleed met kunstwerken van Schiedam. Voor patiënten is het fijn als zij in een huiselijke sfeer kunnen wachten op de behandeling. 

5.123,00
opgehaald
Project wachtkamer Scopie.

Een gastvrije en huiselijke wachtkamer in Scopiecentrum

In november 2022 is ons nieuwe Scopiecentrum in Franciscus Vlietland geopend. Hier is namens de Franciscus Foundation een mooi en rustige ontvangstruimte  gecreëerd waar de patiënt en begeleider in een gastvrije en huiselijke sfeer kunnen wachten op de behandeling. Het is namelijk belangrijk dat de patiënt zich zo comfortabel mogelijk voelt, bij de ingrijpende onderzoeken en behandelingen.

14.250,00
opgehaald
Project huiskamer Neurologie.

Een huiselijke en comfortabele huiskamer Neurologie

Op de afdeling Neurologie in Franciscus Vlietland is een huiskamer gecreëerd voor patiënten. Naast revalidatie, ontspanning en gezelligheid wordt ook de mobiliteit en activiteit van de patiënt gestimuleerd. Door het creëren van een huiskamer op de afdeling Neurologie ervaren patiënten tijdens opname meer structuur en afleiding en worden nog beter aangezet tot revalidatie en lichamelijke activiteit wat het herstel bevorderd. 

15.548,00
opgehaald
iPad IC

Communiceren via iPad op Intensive Care

De Intensive Care gebruikt een iPad om te kunnen communiceren met patiënten die zelf niet kunnen praten, bijvoorbeeld doordat zij aan de beademing liggen. Via een speciale app kunnen patiënten letters aanwijzen, schrijven en met behulp van pictogrammen aangeven wat zij nodig hebben. Er zit ook een vertaalapp op de iPad.

610,00
opgehaald
Hospicekamer interne geneeskunde.

Huiselijke kamer voor ongeneeslijk zieke patiënten

Op de afdeling Interne Geneeskunde van Franciscus Vlietland kunnen ziekenhuiskamers van terminale patiënten sfeervol en huiselijk worden ingericht. De ‘verplaatsbare hospicekamer’ bestaat onder andere uit een comfortabele stoel met plaid, gordijnen, lampen en verschillende waakmanden. Op deze manier wordt de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk gemaakt voor patiënten.

Daarnaast zijn er verschillende waakmanden voor kinderen, volwassen en ouderen. De waakmanden geven naasten iets omhanden. Er zitten onder andere spelletjes en kleurplaten in, maar ook een herinneringsboek. Voor kinderen is er een rouwverwerkingsboekje van Nijntje.

4.864,00
opgehaald
Oncologiecentrum

Huiselijke inrichting Oncologiecentrum

Patiënten kunnen bij het Oncologiecentrum terecht voor poliklinische zorg, dagbehandelingen met onder andere chemotherapie, opname op de verpleegafdeling, persoonlijke begeleiding en nazorg. Wij hebben een aantal mooie projecten kunnen realiseren.

Inrichting familiekamer en ontspanningsruimtes

Er is een speciale familiekamer voor de opvang en begeleiding van naasten van palliatieve patiënten. Ook zijn er enkele ruimtes gerealiseerd voor patiënten en bezoekers om tot rust te kunnen komen. Door het gebruik van natuurlijke kleuren, organische vormen, de aankleding en het daglicht is er een huiselijke sfeer ontstaan. 

Huiselijke wachtkamer

Op de verpleegafdeling is een wachtkamer gerealiseerd met pantry. Hier zijn enkele sfeervolle zithoeken ingericht. 

550,00
opgehaald
Vr op de IC

Verwerking opname Intensive Care met VR-bril

Na een behandeling op de Intensive Care (IC) houdt een groot deel van de patiënten geestelijke klachten, die passen bij posttraumatische stressstoornis of depressie. Exposure therapy kan ervoor zorgen dat deze klachten verminderen. 

Eerste Virtual Reality exposure therapy op Intensive Care

Erasmus MC en Franciscus deden onderzoek naar exposure therapy door middel van Virtual Reality. Gekeken werd of deze vorm van therapie kan bijdragen aan de vermindering van een traumatische stressstoornis en zorgt voor een betere kwaliteit van leven na een IC opname.

Patiënten herbeleefden middels een VR-bril een opname op de IC van Franciscus, waar zij al eerder waren opgenomen. Patiënten kregen uitleg over de apparatuur, de geluiden en de behandeling, maar ook over de verschillende processen op de IC. Door de meest traumatische ervaringen opnieuw te beleven kunnen klachten verminderen. 

Bekijk hieronder ook de film over het onderzoek.

External video URL
8.000,00
opgehaald
Mondharmonicatherapie

Verbeterde ademhaling door mondharmonicatherapie

Spelen op een mondharmonica helpt mensen met COPD om de ademhaling te verbeteren. COPD is een ongeneeslijke longziekte. De luchtwegen zijn vernauwd en werken steeds minder goed. Klachten van COPD zijn hoesten, benauwdheid en kortademigheid. 

Bij mondharmonicatherapie wordt de in- en uitademing van patiënten getraind. Het resultaat is vaak een betere conditie en meer controle over de ademhaling. Alex: ‘Mensen met COPD hebben hier veel baat bij. Tijdens de therapie oefent iedereen op zijn of haar eigen niveau, met als doel beter en langer te kunnen ademhalen. Deelnemers  zijn heel positief over de lessen en halen hier veel voldoening uit. Het
is voor hen ook een moment om ervaringen te delen.'

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Lentefeest

4.083,00
opgehaald
Behandelkamer SEH kind

Kindvriendelijke behandelkamer Spoedeisende Hulp

Op de Spoedeisende Hulp moet een kind soms een spannende behandeling ondergaan. Middels verschillende afleidingstechnieken is het mogelijk voor kinderen om hun behandeling zonder angst en pijn te beleven. 

Op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Vlietland is een behandelkamer gebouwd speciaal voor kinderen. Met behulp van vrolijke projecties, licht, en geluid (Ambient Experience Systeem) worden kinderen afgeleid van hun behandeling. 

Dit project is mogelijk gemaakt door de sponsors Kotug Smit Towage, Kotug International en De Kooren Foundation (verbonden aan Kotug International). Zij haalden geld op tijdens de NN Marathon Rotterdam. 

21.175,00
opgehaald
inrichting Franciscus Borstkliniek

Sfeervolle inrichting Franciscus Borstkliniek

De Franciscus Borstkliniek is onderdeel van het Franciscus Oncologiecentrum. De wachtruimte van de Franciscus Borstkliniek is huiselijk en warm ingericht. Net zoals in het Oncologiecentrum is hier veel aandacht voor sfeer. Dankzij wachtruimte/huiskamer is een prettige plek waar patiënten met (een verdenking op) borstkanker kunnen wachten op hun afspraak. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Roparun

 

34.000,00
opgehaald
Ontspanningsruimte

Ontspanningsruimte patiënten Chirurgie 4

Op de afdeling Chirurgie 4 worden veel patiënten met long- of darmkanker behandeld. Zij kunnen zich sinds kort even terugtrekken in een nieuwe en sfeervolle ontspanningsruimte. Hier is plek om rustig te zitten, een spelletje te spelen en in contact te komen met lotgenoten. Ook hangen er verschillende informatiefolders. 

1.256,00
opgehaald
translator

Vertaalapparaat op verschillende afdelingen

Taalbarrières maken de communicatie tussen patiënten en zorgverleners soms lastig. ‘Travis de Tolk’ is een vertaalapparaat dat ongeveer 60 gesproken talen verstaat, vertaalt en ‘live’ spreekt. De privacy van patiënt en zorgverlener blijft gewaarborgd. De vertaalapparaten worden nu gebruikt op verschillende afdelingen.

720,00
opgehaald
Wachtkamer interne geneeskunde

Bijzonder 'uitzicht' Interne Geneeskunde

De wachtkamer van de afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie is voorzien van levensecht raamfolie. Patiënten hebben op deze manier een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. 

1.399,00
opgehaald
Luisterhulp

Luisterhulp voor slechthorende patiënten

De gesprekken bij de arts met oudere of slechthorende patiënten in de spreekkamer of met patiënten op verpleegafdelingen, verlopen vaak moeizaam. Met de luisterhulp kunnen slechthorende patiënten hun hulpverlener nu beter verstaan. De luisterhulp is een geluidsversterkend apparaatje waar een hoofdtelefoon aan gekoppeld is. De patiënt kan zelf het volume regelen. Hiermee wordt de behandeling een stuk aangenamer.

Stichting Lentefeest Fonds Schiedam heeft 10 luisterhulpen gefinancierd

2.400,00
opgehaald
Franciscus Foundation logo + ANBI




KvK: 41133563 - Fiscaalnummer: 803641151
© Franciscus Foundation
Gebruikersvoorwaarden en privacy